Leden Selectiecommissie

Mr. Felix Olijslager
Eigenaar NISeR.
Felix Olijslager is eigenaar van het Informatiepunt voor Security en Recht (NISeR). Hij volgt nauwgezet de ontwikkelingen in de (internationale) wet- en regelgeving op het gebied van particulier onderzoek, fysieke beveiligingstoepassingen, privacy en integriteit en publiceert hierover regelmatig. Met de opgedane kennis ontwikkelt hij opleidingen en adviseert op dit bijzondere vakgebied. Zijn praktische ervaring met de materie heeft hij opgedaan in zijn 37 jaar durende carrière bij de politie, het Openbaar Ministerie en ING Bank. Zijn laatste functie was die van senior anti-fraud officer bij ING Bank.
Felix is cursusleider van de leergang Security en Recht van Soba Academy en doceert in verschillende opleidingen fraudebeheersing van SPV te Vaassen en het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO).
Hij is als penvoerder en (mede)auteur verantwoordelijk voor de totstandkoming van de Privacygedragscode voor particuliere onderzoekers (PPO)van de Nederlandse Veiligheidsbranche en is lid van de Expertgroep PIFI. Hij is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).

Frans Lepelaar
Frans Lepelaar was van 1970 tot 1982 ruim twaalf jaar werkzaam binnen de toenmalige gemeentepolitie Den Haag. Naast diverse andere functies binnen het korps onderzocht hij bij de afdeling Fraude en Falsificaten van de Centrale Recherche de nodige zaken binnen dit specifieke taakgebied. Zo ook in 1978 één van de eerste data-hacks in een centraal computersysteem in Nederland.
In 1982 maakte hij een overstap naar de financiële wereld waar hij startte bij de Stichting Bevordering Chequeverkeer met het opzetten van een afdeling die zich bezig moest gaan houden met de fraudebestrijding rond betaal- en eurocheques. Uiteindelijk werd hij binnen het interbancaire Equens verantwoordelijk voor de afdeling Fraud Control. Vanuit een centrale positie bonden misdaadanalisten en fraude-onderzoekers dagelijks de strijd aan tegen de fraude binnen het betalingsverkeer zoals o.a. de fraude met debit- en creditcards, skimming d.m.v. manipulatie van betaal- en geldautomaten, frauduleuze overboekingen etc.
Hij studeerde Risk Management en was een actief lid van een aantal internationale werkgroepen op het gebied van (identiteits-)fraude zowel bij de overheid als binnen de financiële wereld. Gedurende zijn loopbaan was hij daarnaast lid van o.a. de IAFCI (International Association of Financial Crime Investigators), de ACFE (Association of Certified Fraud Examiners) en de ASIS (American Society of Industrial Security). Hij is momenteel nog actief als auditor bij de Stichting N`Lloyd en reisbegeleider van groepen bij hun avontuurlijke rondreizen over de hele wereld.

Mr. Jacqueline Bonnes
Jacqueline Bonnes werkt al 15 jaar als officier van justitie in Rotterdam, waarvan de laatste tien jaar met de portefeuille Cybercrime en Digitaal Bewijs. Daarvóór werkte zij een aantal jaar bij het ministerie van Economische Zaken. Vanuit die achtergrond en ervaring heeft zij binnen het strafrecht een specifieke belangstelling voor publiek-private samenwerking. Want zeker in de online wereld moeten overheden en private partijen samenwerken: het internet kan alleen beschermd worden als we samen de uitwassen bestrijden. Door samen te werken, worden we allemáál sterker.
In haar huidige baan als officier van justitie vervolgt Jacqueline dan ook niet alleen individuele verdachten, maar geeft ze ook leiding aan projecten die samen met private partijen worden ondernomen. Projecten die zijn gericht op preventie of op verstoring van de online criminaliteit en fraude.
Zij publiceert van tijd tot tijd over publiek-private samenwerking in de digitale wereld, alsook over andere strafrechtelijke onderwerpen.